11.01.2012

ERİC CANTONA ;FUTBOLUN HIRÇIN ÇOCUĞU !


FRANSA' da DOĞDU MANU'lu OLDU !     

Manchester United’ın efsanevi Fransız futbolcusu Eric CANTONA cumhurbaşkanlığına aday olacağını açıkladı.Cantona Fransada ki gelir adaletsizliği ve gençlere daha fazla şans tanınmamasından kaynaklanan rahatsızlığını dile getirmiş.Cantonanın Cumhurbaşkanı adayı olabilmesi için fransız yasalarına göre en az 500 belediye başkanının imzasını toplaması gerekiyor.İmzaları topladığı takdirde Cantona seçimler de en kuvvetli aday olarak gösterilen Sosyalist Francois Hollande ve şimdiki cumhurbaşkanı Sarkozy ile yarışacak.
    Cantona bundan önce de fransız vatandaşlarına “ekono mik ve sosyal devrim” çağrısında bulunmuş ve tüm fransız halkından bankalarda bulunan paralarını çekerek “kansız devrimin”bankalardan başlaması gerektiğini söylemişti.
    Manchester United ile adı özdeleşen futbolculardan biri olan ve muhalif kimliği tanınan futbolcuyu tanıyalım. Eric Cantona 24 Mayıs 1966’da Fransa’nın Marsilya kentinde dünyaya geldi. Kariyerine 1983 yılında Fransa’nın küçük takımlarından biri olan AJ Auxerre’de başladı.Daha sonra marsilya ya transfer olan futbolcu,marsilyanın rus ekibi torpedo ile yaptığı dostluk karşılaşmasında oyundan alınmasına kızan Cantona formasını çıkarıp yırtarak sahaya fırlatmış ve herkesi şaşırtmıştı.Bu davranışından sonra Eric Cantona ülkesinden kopacak ve Manchester United’ın yolunu tutacaktı.MU ile 1993-1994 ve 1996-1997 yıllarında şampiyonluk yaşayan hırçın futbolcu 1994  de yılın futbolcusu seçildi.Taraftarlarla ağız dalaşına girencrystalpalacemaçında kırmızı kart gördükten sonra tribünden kendisine küfreden seyirciye uçan tekme atan ve yumruklayan,hamile eşini görüntülemeye çalışan tv muhabirini tartaklayan Cantona bu davranışlarından dolayı yaklaşık 9 ay ceza alarak sahalardan uzak kaldı.Kendisine futbol da unutamadığı en önemli anı sorulduğun da Geçirdiğim çokça güzel zaman var ama sanırım ben Crystal Palace’taki maçta o holigana attığım tekmeyi tercih ediyorum” şeklinde ki cevabı da Cantona nın kişiliği hakkın da bizlere detaylı bilgi veriyorJ.Eric Cantona 31 yaşındayken aldığı ani bir kararla futbolu bıraktığını açıkladı.Resim ve Heykele tutkusu ile bilinen Eric Cantona futbolu bıraktıktan bir de sinema filminde rol aldı.








            Sözlük Yazarları gözünden  

                      ERİC  CANTONA

  • Manchester utd. lı fransız futbolcu, eric the king lakabıyla tanındı, yakasını kaldırması da ünlü oldu ve birsürü futbolcu tarafından taklit edildi, futbolu bıraktıktan sonra sinemaya soyundu, en son kraliçe elisabeth filminde oynadı...
  • Öldükten sonra bedenimi yakin, kullerini de old trafford a serpin" diyerek manchester united a olan sevgisini bir kez daha gostermistir.
  • eger futbol bir din olsaydi eric cantona tanrı olurdu...
  • yakın zamana kadar varolan mahalle futbolundaki kalkık yaka ekolünün sahibi. yakasını kaldıran koşardı arsaya:
    -kantona geldi kantonaaaa
    -siktir lan benim kantona
    -lan senin yakan bile yok nerdeN kantona oluyosun
    heeeey hey
    not: sonra o arsaya apartman yaptılar evet.
  • sıkı bir ara güler hayranıdır. türkiye ye geldiğinde ara cafe de buluşup bir güzel sohbete dalmışlar.
  • sarkozy'e meydan okuyarak şahsımda bir günlüğüne de olsa fransız vatandaşı olma isteği uyandıran futbolcu.

0 yorum :

Yorum Gönder

 
Tüm Hakları Saklıdır | Site İçerikleri - İzinsiz Kullanılamaz | Adnan BALCI