18.01.2012

ALTERNATİF LİG "MEZOPOTAMYA"


                                                        Alternatif Lig “MEZOPOTAMYA
Şike soruşturmasından önce Başkanlığını Fenerbahçe spor kulübü başkanı Aziz Yıldırımın yaptığı Türkiye futboluna yön vermede önemli bir etkiye sahip olan süper lig takımlarının biraraya gelerek oluşturduğu kulüpler birliğine karşı alternatif bir birlik kuruldu.Mezopotamya  Kulüpler Birliği. Sporun bir etkinlik biçimi ve oyun olduğu bilincinden hareketle sportif mücadeleye atfedilen temel değer skorsal bir başarıdan öte haz alma ve kendini gerçekleştirmedir diyor ve bu amaçla bir araya geliyorlar.Mezopotamya Kulüpler Birliğinin ortaya çıkışı ve kendisine bir misyon biçmesininin temel espirisi spor alanında yaşanılan KÜLTÜREL VE AHLAKİ yozlaşmanın gittikçe derinleşerek toplumun genetiğiyle oynama noktasına gelmesidir.Mezopotamya Kulüpler Birliği herşeyden önce spora atfedilen ve esasında spor olayının özünde olmayan spordaki yanlış algılamalara karşı sporu ait olduğu değerlerle buluşturacak.Bu birlikte çoğunlukla BDP li belediyelerin bünyesinde kurulmuş olan kulüpler bulunuyor ve ortak duygu ve dilin sporun kimliği olacağını söylüyorlar.öncelikle futbolla faaliyetlerine başlayacak olan birlik ilerleyen zamanlar da basketbol ve voleybolu da faaliyetleri içine almayı düşünüyor.İlerleyen zamanlarda daha güçlü bir birlik haline gelerek ülkelerini avrupada temsil etmek istiyorlar.
      Birlik,beyaz zemin üzerine işlenmiş dört ayrı renkte (sarı-mor-mavi-kırmızı) insan figürürnün tek bir amaç etrafında kenetlenmesi anlamını taşıyan logosuyla faaliyet gösterecek.Sporda özerkliği savunan birliğin tüzüğünde demokratik, katılımcı ve evrensel spor kurallarına bağlı yönetim biçimlerini esas alan,fair play ruhunu politik ahlaki toplumun spor anlayışıyla özdeşleştiren,  toplumsal cinsiyet eşitliğine duyarlı bir  yönetim anlayışının yerleşmesi ve yaygınlaşması için çaba gösteren; birliğe üye kulüpler  arasında işbirliği ve dayanışmayı (foto: Mersin Akdeniz Belediyesi Spor)geliştirerek,  bölge sporunun gelişmesine katkı sunmak ve ayrıca halk sporunun gelişmesi için              gerekli desteği sağlamak amacı güdülmektedir.                                             
Mezopotamya kulüpler birliği başkanı Hüseyin KAYA : “Spor artık günümüzde kamusal bir hak olmuştur. Nasıl ki parasız anadilde kamusal eğitimi, parasız sağlığı savunuyorsak sporda da “Kamusal Spor Hakkı” nı savunmak durumundayız. İnsanlara spor yapacak alanlar açarak spor yapmalarını sağlamak kamunun görevleri arasındadır. Sonuç olarak şöyle diyebiliriz. Küreselleşen dünyaya uyum sağlamamız için acilen katı merkeziyetçi kamu yönetim anlayışında Adem-i Merkeziyetçi yönetim anlayışına evrilmemiz gerekiyor. Türkiye’nin demokratikleşerek yerel yönetimlerin yetkilerinin her alanda artırılması ülke sorunlarını her alanda en aza indirgeyeceği gibi spor alanında da özerkleşmeyi beraberinde getirecektir. Şu an yapıldığı gibi sürekli bakanlığın adını değiştirerek, teşkilat yapılanmasında şeklen değişikliklere giderek, İl spor müdürlerini değiştirerek ne sporda özerkliği sağlarsın nede sorunlara çözüm bulursun. Spor kamuoyu olarak bizlere düşen; ne istediğimizi, nasıl olması gerektiğini, bunun böyle gitmeyeceğini haykırmak, haykırmakla da kalmayıp gereğini yapmamız olacaktır.”

0 yorum :

Yorum Gönder

 
Tüm Hakları Saklıdır | Site İçerikleri - İzinsiz Kullanılamaz | Adnan BALCI